Artrokinesiologie
Bewegingsapparaat
Storingen
Gevolgen
Uitwijkhouding
De behandeling
Effecten kaart
Samenvatting
Download folder

 

Informatie

Wat is Artrokinesiologie?
Artrokinesiologie is de kennis/wetenschap van de gevolgen van manuele regulatie op het individuele bewegingsapparaat. Manuele regulatie wil in dit geval zeggen: met de hand alle, niet optimaal bewegende gewrichten beïnvloeden. Het is een gewrichtsbehandeling gericht op het totale gewrichtensysteem. Artrokinesiologie heeft een herstellend effect op het gewrichtensysteem en spierstelsel. Het heeft daarvan afgeleid ook een herstellend effect op het spinale en het vegetatieve zenuwstelsel.

Met het spinale zenuwstelsel kan de mens langs bewuste weg het spierstelsel bewegen, waardoor men bijvoorbeeld kan lopen, springen, dansen, spreken, zingen. Het vegetatieve of autonome zenuwstelsel regelt langs onbewuste weg bijvoorbeeld het bloedvatstelsel en vele orgaanfuncties, zoals hart, longen, darmen, enz. Bij een stoornis van het vegetatieve zenuwstelsel ontstaan klachten zoals: hoofdpijn, migraine, keel-neus-oorpijn, depressiviteit, afwijkend gedrag, astma, bronchitis, hooikoorts, hyperventilatie, hoge bloeddruk, ernstige vermoeidheid, spastische darm, onrustige benen, enz.

Het woord individueel slaat op het feit dat, hoewel in grote lijnen het bewegingsapparaat voor iedereen gelijk is, er vele kleine individuele variaties bestaan. Nader beschouwd heeft iedereen zijn/haar eigen individuele bewegingsapparaat, vergelijkbaar met vingerafdrukken.
Systeem betekent hier: door specifiek onderzoek individuele kenmerken en stoornissen van het bewegingsapparaat vaststellen en behandelen...

lees verder